Честваме превъзходния дизайн на IVECO!

IVECO S-Way беше отличен с престижната награда Red Dot

Product Design 2024 e eдна от най-големите световни дизайнерски конкуренции, наградата Red Dot, е сред най-желаните признания, присъждани от жури от около 40 международни експерти, които ежегодно се събират, за да определят най-добрите продукти за годината. Качествата, които съдиите вземат под внимание в своето решение, включват функционалността на продукта, естетиката му, лекотата на използване, устойчивостта и отговорността. Тази година журито отличи IVECO S-Way Model Year 24 за качеството на неговия дизайн, особено отбелязвайки как „възможността за персонализиране подчертава премиум претенциите на този камион, докато внимателно проектираното табло е убедително“.

„Ние сме изключително доволни, че журито на наградата Red Dot призна нашия дизайн, ориентиран към клиента, който отразява премиум качеството на IVECO S-Way и ефективно комбинира естетика, функция и иновация“,
казва Марко Армилиато, ръководител на индустриалния дизайн в Iveco Group. „Съсредоточихме се върху дизайна на предната решетка, за да предоставим премиум усещане и напълно персонализируема цветова комбинация, давайки възможност на нашите клиенти да персонализират своето превозно средство, така че да съответства на идентичността на техния автопарк. Вътре в кабината дизайнът на пространството за шофиране и живот беше формиран от водача и неговите дейности. Всеки елемент от таблото беше внимателно изучен. Например, графичният дизайн на цифровия кокпит беше разработен, за да осигури най-добрия баланс между авангардна естетика и оптимална четливост.“

Награденият IVECO S-Way, лансиран на международните пазари през ноември 2023 г., беше „създаден и изграден около клиента“. Интериорът на кабината е проектиран да предоставя превъзходно изживяване на борда, с отлична ергономия, персонализирано табло с избор на материали и цветове, и напълно дигитален кокпит с TFT инструментален клъстер, инфоразвлекателна система и камери без огледала. Външният дизайн комбинира стил и функционалност, с множество функции, включително персонализируемата решетка от три части. IVECO S-Way е допълнен от екосистема от услуги, гарантиращи ефективност и безопасност на превозното средство, безопасност на водача и защита на околната среда.

IVECO BUS печели престижната награда Red Dot Product Design 2024 за новата предна част и таблото на модела CROSSWAY

Международното жури на Red Dot избра CROSSWAY за наградата в категорията Product Design заради изцяло новата предна част и табло, признавайки експертизата и дизайнерското ноу-хау на производителя. Тези стилови елементи бяха разработени от дизайнерския екип на IVECO BUS във Venissieux (Франция) в сътрудничество с Iveco Group Centro Stile в (Торино). Новата предна част и табло бяха разработени от дизайнерския екип на IVECO BUS. Изследването е перфектна илюстрация на използването на дизайн в публичния транспорт, насочено към подобряване на потребителското изживяване и правенето на превозното средство по-привлекателно, за да се вписва по-добре в околната среда.

Новата предна част черпи стилистични елементи от наследството на IVECO, като новото лого доминира върху решетката с прости, чисти линии. Дизайнът изразява динамика и увереност, отразявайки високо ниво на качество, възприемано от транспортните оператори и пътниците по отношение на надеждност и безопасност. Той умело интегрира новите LED светлини, както и новите устройства за напреднала помощ на водача (ADAS), в съответствие с Общия регламент за безопасност (GSR), който трябва да влезе в сила през юли 2024 г. Външният дизайн на предната част се допълва от ново табло, фокусирано върху ергономията и безопасността, с контролни елементи, разположени на лесно достъпно място за водача, което му позволява да управлява основните функции без да сваля ръцете си от волана.

Alexandre Verwilghen, дизайнер на IVECO BUS, заяви: „Много сме горди, че получихме тази престижна награда за дизайна на новия стил на CROSSWAY. Това е признание, че сме успели да предложим дизайн, който отговаря на новите регулаторни стандарти за подобряване на безопасността на потребителите, като същевременно придаваме харизматичен и отличителен стил на нашата нова гама.“

IVECO BUS е марка на Iveco Group N.V. (EXM: IVG), глобален лидер в търговски и специализирани превозни средства, силови агрегати и финансови услуги, листвана на Borsa Italiana в Милано. С глобално присъствие и водеща позиция в Европа в областта на устойчивия обществен транспорт, IVECO BUS подкрепя обществени и частни оператори във всичките им мисии, предлагайки глобални мобилни решения, достъпни в различни енергии, като електрически или задвижвани от компресиран природен газ, съвместим с биометан.

Цялостното предложение включва:
– училищни, междуградски и туристически автобуси;
– стандартни и съчленени градски автобуси, включително специални версии за BRT;
– минибуси за всички мисии за превоз на пътници.
– услуги за свързаност и управление на автопарка, достъпни чрез IVECO ON – портфолио от продукти и услуги с
Energy Mobility Solutions, от симулации и дизайн до доставка на зарядни станции, както и инсталация и поддръжка на зарядната инфраструктура.

Широката мрежа за обслужване на IVECO BUS и IVECO гарантира помощ по целия свят, където и да работи превозно средство на Iveco Bus.