Самосвалът Iveco Daily е проектиран и построен за тежки задачи.

Идеалният автомобил за оборудване с неподвижна каросерия и каросерия за самосвал.

  Новият Daily гарантира максимална доходоносност и ефективност за всякакви приложения.

  Той е идеалното решение за оборудване с неподвижна каросерия и каросерия за самосвал, както и за специални приложения, като например за прибиране на отпадъци със саморазтоварваща се каросерия. И в двата варианта – с единични и с двойни гуми – Daily се използва за конвертиране в самосвал повече от всеки друг лекотоварен автомобил. Самосвалът Iveco Daily е проектиран и построен за тежки задачи.

  Новият Daily също така е с оптимизирано тегло и е един от най-леките автомобили без товар в своя клас (започващ от 1750 kg за шаси кабина), като гарантира максимален полезен товар (до 4900 kg при версията с тегло 7,2 t).

  Задното пневматично окачване (достъпно като опция за всички версии) опростява товаро-разтоварната дейност и предпазва товарите от удари и вибрации.

  Якостта на конструкцията е гарантирана от шасито с надлъжни и напречни греди, което е проектирано за тежки приложения и осигурява идеална база за монтиране на всякакви видове каросерии за самосвали. Горната част на платформата е напълно плоска, без препятствия, за да се улесни монтирането на специализирани каросерии и оборудване. Автомобилът може да бъде оборудван с фланец за предаване на въртящ момент (силоотвод) отстрани на скоростната кутия (сега с въртящ момент до 220 Nm), способен да задвижва всякакви видове каросерии за самосвали. Електрониката на автомобила може да бъде интегрирана с тази на монтираните надстройки чрез стандартни CAN-BUS връзки.

  Подобрените аеродинамика и технологични решения на новия самосвал шаси кабина (от EcoSwitch до интелигентния алтернатор) осигуряват икономия на гориво до 5%. Системата Stop-Start, достъпна с EcoPack, намалява разхода на гориво с допълнителни 10% при шофиране в града.

  Всичко това води до значително намаляване на общите разходи за притежание на автомобила.

  Големите товарни обеми, намаленото тегло, лесното монтиране на надстройки и оптимизираният разход на гориво (заедно с подобрената работа на двигателя благодарение на задното задвижване) правят новия Daily самосвала с най-висока продуктивност на пазара днес.