Ванове Iveco: нова архитектура.

  Новите ванове Iveco имат изцяло нова архитектура, която подобрява
  техния динамичен баланс, управляемост и товарен обем – най-съществените
  характеристики на вановете с единични гуми.

  80% от компонентите на автомобила са препроектирани, но усиленото шаси, което играе важна роля за здравината и издръжливостта на вановете Daily – е запазено.

  Товарният обем на вана е оптимизиран чрез преоценка на съотношението между междуосието, общата дължина и използваемата дължина на товарната платформа: новите междуосия от 3520 и 4100 mm намаляват задния надвес, без това да се отрази на размерите на автомобила и товарната платформа.

  Вановете Iveco бяха разработени, за да се създаде изцяло нова гама от товарни пространства – от малко над 7 до почти 20 кубически метра.

  Ванът вече предлага два нови обема на товарното пространство от 18 и 19,6 m3: най-добрите ванове в своя клас по обем на товарното пространство. Новата 10,8 m3 версия предлага най-висок коефициент на товарна ефективност (съотношение между дължината на товарната платформа и общата дължина на автомобила).

  Височината на товарната платформа на вановете Iveco е намалена с 55 mm и сега е най-ниската в класа на вановете със задно задвижване (също благодарение и на стандартното задно стъпало). За да улесните допълнително товаро-разтоварната дейност, можете също да поръчате своя ван Iveco със задно пневматично окачване (най-широко използваното на пазара).

  Теглото на новия ван Daily е оптимизирано така, че сега той е един от най-леките ванове в своя клас  (теглото му без товар започва от 2050 kg), като в същото време предлага водещ в класа максимален полезен товар (над 4000 kg при версията 7 t).