Новият Daily: транспортният специалист.

Новият Daily е транспортен специалист. Уникален в класа си по технически характеристики и производителност.

  Новият Daily изразява уникалния си характер също и чрез своя стил.

  Предлагайки уникални технически спецификации и производителност, той изглежда добре като лек автомобил, но носи своята професионална идентичност с гордост.

  80% от компонентите на автомобила са препроектирани, но усиленото шаси, което играе важна роля за здравината и издръжливостта на новия Daily – е запазено.

  Челната част на новия Daily е комбинация от различни елементи: горният контур на предното стъкло се отклонява странично, за да очертае без прекъсване страничните прозорци и да се съедини с линията на фаровете–решетката при огледалата.
  Овалният преден капак на новия Daily с щедри пропорции за лесен достъп до двигателя е разположен между двата елемента. По-ниско долу броните се разширяват към здравите калници, за да подчертаят стабилността на пътя със забележителен хоризонтален мотив.

  При новия Daily формата и функциите са строго свързани. Фаровете на новия Daily са разположени високо и назад, за да се избегнат щети при леки удари. Защитните панели от четирите страни предпазват новия Daily от леки удари и визуално разделят долната част (механичните компоненти) от горната част (кабина и товарно отделение). Увеличената повърхност на предното стъкло прави кабината по-светла и подобрява вертикалната видимост.

  Новият Daily е с нов външен вид, който подобрява аеродинамиката на автомобила – Cx достига 0,316.

  Новият Daily: Нов интериор

  Новият Daily разполага с ергономично ново арматурно табло и множество отделения, които са леснодостъпни от седалката на водача (пет затварящи се отделения, три DIN гнезда и три поставки за чаши, както и специални отделения за често използвани предмети, като например телефони и таблети).

  Новият Daily: Нова производителност

  Новият Daily е с най-добрата производителност в своя клас. Задното задвижване гарантира тяга и мощност при потегляне. Широката гама двигатели и предавателни числа осигурява възможност за оптимизиране на разхода на гориво според работните условия. Предлагат се двигатели с мощност от 106 до 205 HP (максимална за четирицилиндровите дизелови двигатели) с въртящ момент до 470 Nm (за 3-литровия двигател).

  Новият Daily е единственият автомобил в своя клас, който е оборудван с дизелови двигатели, разработени на базата на двигатели за товарни автомобили, оптимизирани за работните условия и осигуряващи изключително дълъг пробег без компромис с ефективността.

  Дизеловите двигатели на новия Daily са достъпни във версии Euro5+ с EGR и EuroVI Heavy Duty с SCR и EGR. Системата за третиране на отработените газове е компактна и е разположена под шасито, без да заема товарно пространство. Най-новото поколение система за впръскване на гориво “common rail” във версиите EuroVI осигурява налягане на впръскване до 2 000 bar.

  Новият Daily: Нови трансмисии

  Новият Daily е оборудван с 6-степенни трансмисиие оборудван с 6-степенни трансмисии, включително автоматичната Agile ТМ (може да се използва в автоматичен или последователен режим).