Ван Daily: баланс и управляемост.

Най-маневреният и здрав ван Iveco

  Шофирането на новия ван Daily сега е още по-лесно и по-интуитивно дори за водачите със свидетелство за управление категория B, които са свикнали да шофират леки автомобили.

  Новата архитектура с по-дълги междуосия и скъсени надвеси подобрява баланса и управлението на новия ван Daily, без да наруши изключителната му маневреност в тесни пространства. Диаметърът на завоя от 11,9 m на вановете Iveco е водещ в този клас.

  Вановете Daily са оборудвани с ново предно окачване QUAD-LEAF, което подобрява управлението, комфорта и динамиката, като същевременно гарантира максимална стабилност дори при резки завои с пълен товар.

  Стандартно за всички ванове Daily  до 3,5 t, новото окачване използва четиристранна система с двойно люлеещо се рамо и листов ресор и е цялостно препроектирано със специално изчислени ъгли за подобряване на кинематиката. Редица ключови компоненти – например напречната греда с елементите за закрепване на двигателя – са препроектирани, за да се увеличи здравината и да се намали общата маса.

  Новият ван Daily  с окачване QUAD-LEAF осигурява оптимален контрол на пътя, превъзходна здравина и висока производителност (стандартен максимален товар 1900 kg).

  Вановете Iveco над 3,5 t стандартно са оборудвани с окачване QUAD-TOR, което използва торсионни щанги вместо листови ресори и повишава максимално допустимото натоварване на ос до 2500 kg (2100 kg за версиите до 5 t). За особено тежки приложения окачването QUAD-TOR може да се вгради по поръчка във всички ванове от гамата Daily.

  Вановете с единични гуми са с нова геометрия на задното окачване, която е калибрирана наново, за да се намали занасянето, височината на товарната платформа (-55 mm) и собственото тегло на автомобила (-8 kg). Височината на товарната платформа на вановете Iveco сега е най-ниската в класа на вановете със задно задвижване (също благодарение и на стандартното задно стъпало). Можете също да поръчате своя ван Daily с пневматично окачване като опция, за да се повиши комфорта на водача и се улесни товаренето и разтоварването.