За вашия бизнес, за нашата планета

ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС

Реалистичната алтернатива на традиционните горива трябва да е поне толкова добра, колкото дизеловото гориво по отношение на осигуряваните работни характеристики, товароносимост и гъвкавост. При това, за да успее, тя трябва да гарантира същите или по-ниски пълни разходи за притежаване. 
Ние разполагаме с такава алтернатива.

НОВИЯТ STRALIS NP е първият автомобил на природен газ, проектиран специално за превози на дълги разстояния. Той е оборудван с двигател с мощност 46​0 к.с. и носи същия полезен товар, като аналогичен камион с дизелов двигател, а с автономност до 1500 km може да измине без зареждане разстоянието от Мадрид до Франкфурт.

STRALIS NP улеснява вашия бизнес. За курсове на големи разстояния (в зависимост от цената на горивото) той става рентабилен избор при годишен пробег 120 000 km, а над тази стойност осигурява значителни икономии. 
STRALIS NP се грижи за вашето спокойствие относно предстоящите още по-стриктни изисквания, които ще ограничат достъпа на дизелови автомобили до централните градски части и някои алпийски транспортни коридори. 
STRALIS NP създава нови възможности с разширяване на търсенето в Европа на екологично чисти автомобили — от големите вериги за продажби на дребно до енергийния отрасъл и от автомобилната до хранително-вкусовата промишленост.

ЗА НАШАТА ПЛАНЕТА

Парниковите газове и замърсителите в атмосферата са проблем, който не може да се пренебрегва или решава със стари средства. За подобряване на устойчивостта на товарните превози са необходими нови подходи. В резултат от 25-годишно непрекъснато усъвършенстване автомобилите IVECO NATURAL POWER увеличават до максимум предимствата на природния газ по отношение на околната среда.

Природният газ е екологично най-чистото гориво за двигатели с вътрешно горене, със значителни екологични предимства: 
• подобрява качеството на местния въздух и почти не замърсява атмосферата (–99% PM, –90% NMHC спрямо границите, установени с EURO 6), 
• ограничава глобалното затопляне чрез значително намаляване на емисиите на CO2 (приблизително –15% в сравнение с аналогичен дизелов двигател и до –95% при работа с биометан), 
• и може съществено да намали шумовите емисии в централните градски части и по време на нощни курсове.

По тези причини ръководните органи на Европа подкрепят бързото развитие на мрежата за доставка на газ, като до 2025 година максималното разстояние между станциите за зареждане трябва да се намали до 150 километра за CNG (сгъстен природен газ) и 400 километра за LNG (втечнен природен газ). 
Природният газ е готов за пробив. Готови ли сте вие за навлизането на природния газ?

ПЪРВАТА АВТОМАТИЧНА ПРЕДАВАТЕЛНА КУТИЯ НАЙ-ДОБРА РАБОТНА СРЕДА В СВОЯ КЛАС ЗА КАМИОН НА ПРИРОДЕН ГАЗ

12-степенна автоматична предавателна кутия Eurotronic

НОВИЯТ STRALIS NP е първият камион, използващ за гориво природен газ, който има автоматична предавателна кутия, подходяща за извършване на превози на дълги разстояния: 
• тя гарантира на собствениците на автомобилния парк по.малък разход на газ, 
• а на водачите предлага повишен комфорт при управление на автомобила.

12-степенната предавателна кутия EUROTRONIC осигурява плавно движение при постоянно натоварване на двигателя и отлични характеристики при движение по наклон със значителна икономия на гориво чрез функцията Eco-roll. Предавателната кутия EUROTRONIC предпазва силовото предаване от повреди поради неправилно превключване на предавките и осигурява по-дълъг срок на експлоатация на съединителя, което намалява разходите за поддръжка. 
Предавателната кутия в стандартно изпълнение има вграден хидравличен ретардер и функция за удържане на автомобила на наклон, за максимална безопасност на водача и товара. 

НАЙ-МАЛКО TCO + НАЙ-МАЛКО CO2 = TCO2 ШАМПИОН

До 7% по-малко TCO в сравнение с дизелов двигател

TCO ШАМПИОН ПРИ ВСЯКА ЗАДАЧА

Силите на природата навлизат на пазара. 
НОВИЯТ STRALIS NP е революция в областта на транспорта: за пръв път автомобил с алтернативно гориво предлага възможност за подобряване както на устойчивостта, така и на рентабилността на инвестицията поради намалените с до 7% общите разходи за притежаване в сравнение с дизелов камион. 
Това стана възможно, тъй като НОВИЯТ Stralis NP използва до 15% по-малко гориво, а същевременно природният газ е значително по-евтин от дизеловото гориво в повечето държави в Европа. 
Тези икономии могат да нараснат още повече благодарение на предлаганите само от IVECO нови консултантски услуги относно горивото. 
TCO2 live използва натрупания многогодишен опит в областта на природния газ и управлението на разхода на енергия и представлява пълен пакет интегрирани решения за намаляване на разходите. Той включва: 
• TCO2 ADVISING (Консултации за икономия на гориво), 
• TCO2 DRIVING (Курсове за икономично управление на автомобила), 
• и уникалната формула UPTIME GUARANTEE (Гарантирана работоспособност).

CO2 ШАМПИОН ПРИ ВСЯКА ЗАДАЧА

НОВИЯТ STRALIS NP съчетава икономичността и екологичността. 
Природният газ е най-успешното алтернативно гориво
, откакто дизеловото гориво спечели в борбата с бензина. 
Това не е решение, което още се разработва — то вече е тук: изпитана технология, въведена от IVECO през 1996 г., чиято надеждност се доказва от десетките хиляди работещи на газ автобуси и камиони Iveco по пътищата на цяла Европа. 
Новият STRALIS NP е първият работещ на газ камион, чиято мощност, горивна автономност, комфорт и работна среда съответстват на международните стандарти за превози на дълги разстояния и който предоставя едновременно две възможности на загрижените за околната среда професионалисти в областта на транспорта: 
• намаляване на емисиите на замърсяващи вещества, шум и всички странични ефекти, 
• снижаване на емисиите на CO2
, което спомага за намаляване на въглеродните емисии на транспортния отрасъл — редуцирането на емисиите на CO2 достига до 95% със сгъстен или втечнен биометан. 

НАЙ-ГОЛЯМА МОЩНОСТ В СВОЯ КЛАС

Новият двигател CURSOR 9 на природен газ

Желанието ни при НОВИЯ Stralis NP бе да създадем нещо изцяло ново:камион за превози на дълги разстояния, използващ природен газ.
Поради това разработихме най-ефективните двигател на природен газ и силово предаване за изпълнение на транспортни задачи с търговска цел.

Новият двигател CURSOR 9 Euro 6 е с работен обем 8,7 литра, усъвършенстван горивен процес и оптимизирано тегло, като предлага най-добрия разход на гориво при превози на дълги разстояния. Газовите инжектори от ново поколение, горивната рампа и буталата са проектирани за постигане на максимална мощност и въртящ момент. 
Съвършено новият надлъжен трипътен катализатор осигурява изпълнение и на най-строгите изисквания при ограничаване на емисиите, като същевременно гарантира ниско ниво на шума и оставя достатъчно място за увеличаване на обема на резервоара за гориво.

С ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

CURSOR 9 е първият двигател от този вид, чиито мощност и въртящ момент са равни или по-големи от тези на дизелов двигател със същия размер. CURSOR 9 чупи всички рекорди в категорията си с: 
• 18% по-голяма мощност от преките си конкуренти, 
• най-голяма в своя клас плътност на мощността, 
• най-добро в своя клас съотношение маса/мощност. Новата функцияБезшумен режим 72 dB(A) прави двигателя идеален за работа в града и през нощта.

Интервалите за смяна на маслото са удължени до 75 000 km, а някои части на газовата система са модифицирани за намаляване на разходите за поддръжка.

МАЛКО CO2 И СВРЪХМАЛКО ЗАМЪРСИТЕЛИ НА ВЪЗДУХА

Центробежният филтър на системата за проветряване на картера трайно осигурява ефикасно отделяне на маслото, което гарантира ултраниски емисии на твърди частици (PM) без необходимост от из ползване в изпускателната система на филтър за твърди частици.