15 КАМИОНА IVECO TRAKKER ЗА
„АВТОМАГИСТРАЛИ – ЧЕРНО МОРЕ“

15 камиона IVECO Trakker бяха доставени на „Автомагистрали – Черно море“. Високопроходимите автомобили ще бъдат използвани за рехабилитацията на АМ „Хемус“ между Варна и Шумен, както и за предстоящото изграждане на участък между Шумен и Търговище. Доставчик на камионите е iTrucks – част от семейството на Евромаркет, оторизиран представител на IVECO от 2018 година и ексклузивен представител за серията Trakker.

„Всички закупени тежкотоварни автомобили са в експлоатация още от първия ден на рехабилитацията и се надяваме с тяхна помощ да свършим работата в срок“, коментира Иван Пенев, мениджър сервиз в „Автомагистрали – Черно море“. „Не за първи път работим с Iveco и сме доволни от качеството на автомобилите им. Избрахме отново да работим заедно заради по-голямата кубатура на коша, добрата сервизна услуга и условията за финансиране“, допълни Пенев.

Освен с голяма кубатура на коша – до 20 m3, новият IVECO Trakker се отличава със своята висока проходимост, възможност за работа при всякакви метеорологични условия и на всички типове повърхности – от асфалтирани улици до тежки офроуд условия. Всички модели от серията са снабдени с двигател от клас Euro VI, които намаляват разхода на гориво с до 10%.

От фирмата коментират, че се предвижда строителство на 16.2 км от магистралата, 6 виадукта, мост и 11 пресичания със селскостопански пътища. Очаква се проектът да бъде завършен през 2020 година.