Нулеви емисии при максимално натоварване: с новия eDAILY

Замислен да бъде „електрическият близнак“ на емблематичния Daily, eDAILY покрива всички приложения на лекотоварен автомобил  – включително тежкотоварни мисии и конверсии. Това е уникално предложение на пазар, където търсенето и предлагането все още са фокусирани върху градските доставки. eDAILY разширяването на зоната на потенциален интерес за електричеството ще представлява основен принос за декарбонизацията на транспорта.

Новият eDAILY идва с актуализирано лого на IVECO с по-леки, по-пъргави и по-динамични надписи, базирани на наследството на марката и подсилени от иновациите.

 

eDAILY вече може да бъде поръчан в цяла Европа. Специален уебсайт позволява на клиентите да навигират в много функции, пригодени за собствениците на eDAILY, включително eMission Simulator – също наличен в магазините и в мобилното приложение IVECO ON – за да конфигурират решението, което най-добре отговаря на тяхната мисия.

eDAILY: същият Daily, който познавате – само че електрически

Цялата гама Daily вече се предлага и във версия с нулеви емисии, съобразена с развитието на мобилността и съвместима с новите правила за достъп на много градски райони. eDAILY е най-добрият ван в града: единственият електрически лекотоварен автомобил, който предлага до 20m3 товарен обем, до 4,6t полезен товар и до 3,5t способност за теглене.

Производителността е в съответствие с версията ICE: 140kW (190CV) максимална мощност, 400Nm максимален въртящ момент и до 120km/h максимална скорост. Управляемостта е подобрена чрез незабавното подаване на въртящ момент на eMotor. Когато е необходима допълнителна мощност, водачите могат да се възползват от допълнително усилване, като активират отличителната Hi-Power функция на eDAILY. Използването на енергия може да бъде оптимизирано благодарение на селектора за режим на шофиране – който позволява или извличане на максимална мощност, или минимизиране на поглъщането на енергия. Режимът One-Pedal Drive на eDAILY улеснява шофирането и преобразува кинетичната енергия на спирачките в електричество, като по този начин намалява консумацията на енергия и износването на спирачните накладки.

Енергия за всеки маршрут и до 50% икономия на поддръжка

eDAILY предлага толкова голям обхват, колкото е необходимо: модулната инсталация на батерия позволява на клиентите да избират нивото на автономност на обхвата, което най-добре отговаря на тяхната мисия. Конфигурацията може да се надгражда през целия живот на автомобила.

eDAILY е напълно свързан и позволява оптимизиране на обхвата, управляемостта и времето за работа – както и дистанционно управление на операциите по зареждане и вътрешния климат. Предварителната подготовка довежда автомобила до идеалната температура в кабината, докато все още е свързан към контакта за зареждане. Доказаната надеждност и специфичните електрически решения позволяват изключително конкурентни оперативни разходи, със значително намаляване на разходите за поддръжка и ремонт в сравнение с дизела.

Целият състав, нищо не липсва

eDAILY се предлага във варианти с ван, кабина, кабина за екипаж, капак на шаси и каросерия на микробус от 3,5 до 7,2 GVW, във версии с едно и две колела, с широка гама от опции за височина и междуосие. Всички технологии и функции за комфорт на стандартния Daily са налични в електрическия модел, включително интелигентното пневматично окачване AIR-PRO. eDAILY е единственото електрическо лекотоварно превозно средство, което предлага алтернативни съотношения на задния мост при версиите 50C (3,6 или 4,44) и 72C (4,3 или 5,13), за да подчертае или производителността, или ефективността.

Всяка мисия, за която се сетите

eDAILY предлага естествена и интуитивна eMobility, осигуряваща максимална енергийна ефективност и перфектно изпълнение на всяка задача. Никоя мисия не е извън обсега на eDAILY. Електрическата система беше успешно тествана при екстремни условия, от -30°C (-22°F) до +50°C (+122°F). Стартовете нагоре са гарантирани до 30% наклон.

Същото ултраздраво шаси както обикновено, без части, стърчащи от горната рамка и цифрови и аналогови интерфейси (като CAN BUS 2.0B) правят eDAILY най-гъвкавата и пълна EV база за преобразуване. Предлага се гама от ePTO до 15kW за захранване на хладилни системи, кранове и други надстройки, дори и най-взискателните като събиране на отпадъци и въздична платформа, както е показано на щанда. Енергията от мрежата може да се използва за захранване на оборудването, когато превозното средство е свързано към зарядно устройство или контакт. Захранването от основните батерии прави възможно използването на ePTO дори когато eMotor е изключен.

Енергия от висок клас с мащабируеми батерии

eDAILY може да бъде оборудван с 1, 2 или 3 батерии. Модулните пакети батерии FPT Industrial / Microvast 37kWh отчитат енергийна плътност от най-високо ниво (265Wh/kg на ниво клетка) и най-добрата в класа използваема енергия при 95%. Те са защитени от 8 години и до 250 000 км гаранция на батерията, включително подмяна, когато капацитетът падне под 80%.

eDAILY зарежда от обществени зарядни устройства, индустриални контакти и домашни контакти. Опциите за зареждане включват бързо зареждане при 80kW, което добавя до 100 км обхват само за 30 минути. Зареждането може да се управлява изцяло чрез специалното приложение. Предният порт за зареждане eDAILY е лесно достъпен, независимо от каква посока идва кабелът. Зад плъзгащия се капак, който предпазва щепсела от вода и прах, LED индикатор показва състоянието и нивото на зареждане с един поглед.

Устойчиво превозно средство за цифровата ера

eDAILY винаги е свързан, за да подобри производителността на клиентите и благосъстоянието на водача: кутията за свързване позволява обмен на данни в реално време и осигурява достъп до всички услуги на IVECO. Клиентите на eDAILY могат да получат достъп до услугите с активирана свързаност през портала IVECO ON с неговите нови функции за управление на данни и уеб-API, без да е необходимо да променят своя профил на мисия, работен цикъл или оперативни модели.

Вграденият софтуер се актуализира редовно и безпроблемно по въздуха. Данните в реално време, генерирани от автомобила, се наблюдават дистанционно от контролната зала на IVECO. Проактивната и предсказуема диагностика предотвратява непланирани спирания и позволява навременното планиране на поддръжката.

Приложението eDAILY Routing взаимодейства с превозното средство, за да предвиди обхвата на превозното средство, необходимите такси за достигане до дестинацията и точния час на пристигане. Сигналите за гарантиране на обхвата информират проактивно мениджъра на автопарка, когато оставащият заряд на батерията на батерията се доближава до лимита или в случай на проблеми със зареждането.

Режимите на шофиране и регенерацията могат да бъдат предварително зададени от Fleet Manager, за да се оптимизира използването на енергия. Мониторингът на потреблението на енергия изчислява усвояването на мощност момент по момент (като взема предвид ePTO) и предоставя подробни отчети за използваната енергия спрямо изминатото разстояние. Интелигентното управление на зареждането позволява на потребителите да планират електронно зареждане, когато е най-удобно.

Специализираните електронни услуги включват приложението IVECO ON Easy Daily с нови функции, посветени на електрическите превозни средства на марката, като оценка на стила на шофиране за енергия, дистанционно програмиране за презареждане и предварително кондициониране, разширено табло с параметри на автомобила, в допълнение към всички функции, налични в момента за Daily.

Гласовият асистент IVECO DRIVER PAL, който може да се активира директно от приложението IVECO ON Easy Daily, предлага специфична за електричеството информация, включително проверка на състоянието на автомобила и нивото на батерията. Климатичният контрол и навигацията до най-близката станция за електронно зареждане също могат да се активират чрез гласова команда.

Универсален модел за устойчив транспорт

Електронните услуги на eDAILY влизат в действие още преди покупката: IVECO е в състояние да посъветва относно превозното средство и конфигурацията на зареждане, които най-добре отговарят на нуждите на клиента. IVECO има партньорства с водещи европейски енергийни компании за проектиране, доставка, инсталиране и обслужване на персонализирани решения за зареждане, включително (при поискване) изгодни енергийни договори. Това позволява на клиентите да минимизират първоначалната си инвестиция и енергийните си разходи по време на работа.

IVECO стартира с eDAILY иновативен бизнес модел: Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE), всеобхватен модел за дългосрочно наемане на електрически превозни средства, който ще отвори вратите към мобилност с нулеви емисии за голям брой нови клиенти. Предложението на GATE включва също изключителна и иновативна формула „плащане при използване“, посветена на EV.

IVECO също така разработи съвместно нови течности за новия eDAILY с PETRONAS Lubricants International (PLI) с общата цел да се увеличи максимално представянето. PETRONAS Iona Integra Plus е разработена за e-Transfer box, за да намали загубите при разбиване, като същевременно гарантира издръжливост на системата, която е сравнима със стандартните течности с по-висок вискозитет, отговаряйки на изискванията за безопасност и осигурявайки отлични окислителни свойства дори в случай на високи температури.

eDAILY също ще използва PETRONAS Tutela Axle 900 HD, масло за мостове 75-W85, което е разработено за цялата гама мостове на IVECO, включително леки и тежкотоварни превозни средства, за да се увеличи максимално ефективността и да отговаря на най-новите изисквания на разпоредбите.

 

Повече информация можете да намерите на: https://edaily.iveco.com/bg-BG/