Ferrari сътрудничи с IVECO S-Way за транспорт във Формула 1 Шампионата

През месец април 2023г. IVECO достави два влекача IVECO S-Way 570hp на отборът от
Формула 1 Scuderia Ferrari.

Феновете на Формула 1 могат да се готвят за нови визии по световните трасета, след като Scuderia Ferrari добави два седлови влекача IVECO S-Way към своя автомобилен флот.
Двата влекача S-Way, са в специална цветова гама, уникалена за колите на отбора във Формула 1, и ще бъдат използвани за транспортиране на състезателните болиди и оборудването на отбора до пистите на световното първенство.

Церемония по предаването на камионите и благодарности към Scuderia Ferrari:

Luca Sra, ръководител на Truck Business Unit на Iveco Group, изрази гордостта си по повод на церемонията по предаването, благодарейки на Scuderia Ferrari за доверието в Iveco като официален партньор за последните 20 години. Отбеляза сътрудничеството между двата бранда и похвали Ferrari за предоставянето на възможността да бъдат част от историята и вълнението на световния мотоспорт.

Технически характеристики и функции на IVECO S-Way:

IVECO S-Way седлови влекачи са с мощни двигатели, напреднали технологии и иновативни функции. Със своя мощен двигател от 570 к.с., 12-степенна автоматична трансмисия HI-TRONIX и напълно автоматични окачвания, тези седлови влекачи представляват високопроизводително решение за транспортиране на лидера във Формула 1 и тяхното оборудване. Влекачите IVECO S-Way, доставени на Scuderia Ferrari, са влекачи, които пасват перфектно на ремаркето на отбора от Maranello. Допълнително, те са оборудвани със системи за сателитни навигационни технологии и пълно обслужване, което гарантира удобство за водача и оптимизация на времето по време на транспортните задачи.

Изцяло нова кабина
 
Преработен от самото начало, за да осигури множество предимства за клиентите – от икономия на гориво и по-ниски общи разходи за притежание (TCO) до по-голяма безопасност на водача.
Всеки един детайл е проучен, за да се максимизират аеродинамичните характеристики на автомобила.
 
 
Открий повече информация: 

Изцяло нова броня

Преработената броня предлага избор от пластмасови и хибридни решения, които да отговарят на изискванията на вашите специфични мисии. Бронята от няколко части ще защити вас и вашия автомобил – и ще спести разходи за ремонт, тъй като трябва да смените само повредената част.
 
 
Открий повече информация: 

Аеродинамичен комплект
 
Гумените удължители допринасят за отличната аеродинамика и ефективност на дизайна.
 
 
Открий повече информация: 

Full LED фарове
 
​​Изцяло LED фаровете с нов дизайн ще ви осигурят цялата видимост, от която се нуждаете. Сензорът за здрач на предното стъкло автоматично включва късите светлини при слаба светлина. Функциите за завиване и преминаване на завои значително подобряват видимостта на водача при завиване.
 
Открий повече информация: 

Събитието беше част от по-широката инициатива за разширяване на партньорството между Scuderia Ferrari и IVECO. Освен транспортните задачи, двата бранда работят заедно в областта на иновациите и устойчивостта, с цел взаимно подобрение и постигане на високи стандарти в моторните спортове и превозните услуги.

Scuderia Ferrari и IVECO споделят общи ценности и стремежи към върха, като съчетават страстта и конкурентоспособността в своето партньорство. С този нов етап в сътрудничеството си, двата бранда продължават да работят с цел постигането на високи стандарти във всяко отношение.