IVECO Daily печели Business Vans „Най-добър голям ван“

2023 Business Van Awards донесоха някои впечатляващи победи за IVECO и гамата Daily с награда и похвала в силно конкурентни категории.

Когато става въпрос за универсални превозни средства, IVECO Daily е основен продукт в света на търговските превозни средства – нещо, подчертано от IVECO Daily, който спечели наградата за бизнес ван за 2023 г. „Най-добър голям ван“. Позовавайки се на иновативното си окачване AIR-PRO, което осигурява превъзходен комфорт и сигурност на товара, този голям ван впечатли съдиите.

IVECO Daily беше награден благодарение на своя „впечатляващ пакет от интелигентни решения, заедно с уникалното си пневматично окачване и електронни контроли, управлявани чрез специално предназначено място в кабината. Страхотна комбинация от комфорт при шофиране и способност за носене на товари.”

ДИНАМИЧНО РЕГУЛИРАНЕ

Изберете между 3 режима на окачване:

LOAD
По-твърдо омекотяване, идеално за каране с пълен товар.

AUTO
Самоадаптивни настройки, оставете Daily да избере и адаптира амортисьорите в зависимост от пътя и натоварването.

SOFT
По-меко омекотяване, за да се подобри комфорта, идеално за каране празно.

СТАТИЧНА НАСТРОЙКА

Когато е неподвижен, въртящият се контрол на таблото предлага 4 бутона за регулиране на височината на автомобила.

Същите контроли са достъпни в зоната за товарене на микробуса.

Новото въздушно окачване AIR-PRO има специален въздушен резервоар за бързо повдигане
(по-малко от 10 секунди ).

Шофьорите могат да дадат приоритет на комфорта с настройката „Мека“ или, когато превозват тежък товар, да изберат „Натоварване“, за да оптимизират управлението и контрола на преобръщане. Окачването AIR-PRO взема под внимание полезния товар, като намалява ъгъла на накланяне с 30% в завои, повишавайки безопасността на водача и предпазвайки товара. Операциите по товарене и разтоварване стават лесни и ефективни, регулирайки височината на шасито на автомобила за по-малко от 10 секунди. Функцията за памет също така позволява на водача да съхранява подравняването с редовно посещавани товарни места, спестявайки време.

IVECO Daily съчетава здраво шаси, базирано на камион, изключително мощна способност за теглене от 3,5 тона, водещо в класа товарно пространство и впечатляващ полезен товар от 4,9 тона с най-новата технология като AIR-PRO. Задното окачване AIR-PRO непрекъснато се адаптира към условията на употреба, за да осигури уникално гладко и безопасно возене за водача и товара. Неговото устройство за непрекъснат контрол на амортисьорите (CDC) реагира почти мигновено на промените в качеството на пътната настилка, като преизчислява идеалното индивидуално налягане на амортисьора на всеки 10 милисекунди, за да осигури оптимална динамична реакция. Като такова, 25% намаление на вибрациите допринася за върховен комфорт и по-спокойно шофиране. 

МАКСИМАЛЕН КОНТРОЛ В ЗАВОИТЕ

Преодолявате завоите лесно и безопасно, дори когато сте напълно натоварени, с интелигентното окачване , намаляващо ъгъла на накланяне с до 30% .

ПО-КОМФОРТНО ШОФИРАНЕ

Новият Daily AIR-PRO предлага забележително гладко и тихо возене , с намалени вибрации с 25% .

Новият изцяло електрически IVECO eDaily направи своя официален дебют в Обединеното кралство на изложението за лекотоварни превозни средства през 2023 г., най-голямото изложение в страната на превозни средства, оборудване и технологии за индустрията на автомобилния транспорт. Този водещ в класа електромобил беше „високо оценен“ в категорията „Голям електрован“ на наградите Business Vans. Това е единственото eLCV, способно да тегли 3,5 тона, благодарение на здравото си шаси, базирано на камион, и широката гама от междуосия, което му позволява да достави до 20 кубични метра товарен капацитет. Същият Daily, само електрически.

Изборът на конфигурации на батерии позволява на операторите да приспособят eDAILY към индивидуалната си мисия, като балансират полезния товар с обхвата. Капацитетът за бързо зареждане от 80kW на микробуса позволява на eDAILY да измине 100км само за 30 минути с общ пробег при пълно зареждане до 400км*.

*Посоченият обхват е този на акумулаторен модел IVECO Daily 42S 3 за градски цикъл.

Повече информация можете да откриете на следният линк