IVECO partners with Metallica

IVECO си партнира с Metallica, като ги подкрепя в европейската част от световното турне "M72 World Tour"

В безпрецедентно сътрудничество, IVECO се обединява със световно известната и емблематична рок група Metallica, за да подкрепи европейската част от турнето им
M72 World Tour.
Това историческо партньорство,бе обявено по време на събитието за представяне на изцяло обновената гама на IVECO в Барселона на 15 ноември 2023 г., която бе насочена да отрази общата ангажираност към екологичната устойчивост и социална отговорност.

IVECO cab branded with the Metallica logo

Целта на сътрудничеството е да намали въглеродния отпечатък, свързан с концертите на Metallica, чрез включване в логистиката на турнето на електрически и природногазови превозни средства на IVECO. От май до юли 2024 г., електрически и природногазови камиони и минибуси на IVECO ще придружават Metallica, транспортирайки групата и техниката им до концертните места в МюнхенХелзинкиКопенхагенВаршава и Мадрид.

IVECO partners with Metallica

Luca Sra, президент на Truck Business Unit at Iveco Group, изрази вълнение относно партньорството, като заяви: „Представянето на пълната гама на IVECO за 2024 г. е уникален момент в нашата история, който отваря вълнуваща глава, задвижвана от нашата нова екологична енергия. Нямаше по-подходящ момент да обявим това наистина електрифициращо партньорство. Много сме щастливи да тръгнем ‘по шосето’ с тази страхотна банда и екипи на борда на нашите камиони с алтернативни горива, вдъхновени с общата ни страст за подпомагане на устойчивите общности и със зачитане на стремежа за създаване на по-добър свят.

За да отбележи това сътрудничество, IVECO ще предостави на Metallica специална серия тежкотоварни камиони S-eWay и S-Way с уникален дизайн, вдъхновен от албума на групата „72 Seasons„. Превозните средства ще се представят с матово черно покритие, допълнено от ярко жълто лого на групата за завършек на страните на кабината, а изключителното лого на Metallica ще бъде добавено и към предната решетка на влекачите. Освен това, минибусите eDaily и Daily Natural Gas, задвижвани от електричество и природен газ, са също специално брандирани с логото на Metallica, ще предоставят транспортно обслужване за екипа на бандата по време на концертите.

IVECO partners with Metallica

Сътрудничеството не се ограничава само до логистиката на турнето, планират се инициативи, насочени към включването на камионджии. Едно от тях е покана към водачи, независимо от марката на техните превозни средства, да изпращат видеа на себе си, изпълнявайки музика на Metallica, с възможността да спечелят билети за концерт.

IVECO и Metallica изразяват висока степен на ангажираност към опазването на околната среда и социалната отговорност. Iveco се отличава със своето посветено участие в „зеления“ транспорт, което се реализира чрез дългогодишни инвестиции в алтернативни технологии за задвижване. Като част от Iveco Group, марката се е ангажирала да постигне нула въглероден отпечатък до 2040 г. и ще продължи да подкрепя общности, засегнати от природни бедствия и война, да изпълнява обучителни програми за уязвими младежи и да прави дарения за хранене на нуждаещи се. Тези програми се съчетават напълно с инициативите на фонда на Metallica,
All Within My Hands„, който подкрепят местни хранителни банки, водят инициатива за образование на работната сила в подкрепа на общностните.
Двама партньори в идеална хармония за по-добро бъдеще.
Със своите превозни средства с ниски и нулеви емисии IVECO ще допринесе за целта на групата да намали въглеродния си отпечатък един концерт на един концерт за устойчиво шоу изживяване.

През този период, феновете на Metallica ще се потопят в неповторими концертни изживявания. Проверете уебсайта им за подробности и вижте как ще преживеете едно невероятно музикално приключение.