През месец март 2023г. Dorna Sports, организатор на MotoGP™, обяви ново четири годишно партньорство с IVECO, с което направи IVECO официален ексклузивен MotoGP™ Truck Supplier до 2026 година.

Dorna Sports има удоволствието да потвърди ново четиригодишно споразумение с IVECO, приветствайки марката като официален доставчик на камиони за MotoGP™ от 2023 г. до 2026 г. включително. В тази нова роля IVECO доставя 13 превозни средства за транспортиране на състезателни и гостоприемни материали, като гарантира, че падокът се придвижва бързо и икономично от А до Б.

Автопаркът на IVECO MotoGP™ се състои от 13 камиона IVECO S-Way – водещият модел в тежката гама на марката – и 1 Daily, нейният емблематичен лекотоварен автомобил. Надеждни, безопасни и здрави, камионите IVECO са отговорни за транспортирането на гостоприемни материали и състезателно оборудване на Dorna по маршрутите, свързващи всяка спирка от календара им в цяла Европа.

Автомобилите са персонализирани с логата на MotoGP и IVECO, със специална бяла ливрея, стилизирана специално за най-големия шампионат по мотоциклетни състезания в света. Новият автопарк беше представен на откриването на сезона в Portimao, като зашеметяващото Autodromo Internacional do Algarve се оказа идеалният фон.

Luca Sra, президент, Truck Business UnitIveco Group:

„Горди сме да подкрепим такова изключително състезание, където водещите технологии се съчетават с ненадмината храброст и смелостта да надскочиш границите. Това спонсорство отразява същата енергия, която стои в основата на ангажимента на IVECO да създава най-добрите решения за нуждите на нашите клиенти и борбената страст, която ни кара да се стремим към съвършенство всеки ден.“

Marc Saurina, ръководител на глобалните търговски партньорства, Dorna Sports:


„За нас е удоволствие да приветстваме IVECO отново като партньор на MotoGP. Докато навлизаме в най-голямата година за спорта, стартирането на новия флот в Portimao постави началото на партньорството със стил. Ние знаем, че IVECO ще осигури високото ниво на надеждно обслужване, необходимо за тази хитова нова ера, споделяйки ценностите и ангажираността, които правят MotoGP това, което е – едно от най-великите зрелища в спорта. Като част от това споразумение, ние също така приветстваме IVECO в нашата корпоративна зона за гостоприемство, което им позволява да предложат изживявания за гостоприемство в MotoGP в световен мащаб, за да се ангажират с различни пазари и да се възползват максимално от това партньорство с един от най-големите автомобилни спортове в света.“

IVECO е марка на Iveco Group NV (MI: IVG). IVECO проектира, произвежда и продава широка гама от леки, средни и тежки търговски превозни средства, камиони с висока проходимост и превозни средства за приложения като офроуд мисии.
Широката гама от продукти на марката включва Daily, превозно средство, което покрива сегмента на превозните средства от 3,3 – 7,2 тона, Eurocargo от 6 – 19 тона и, в тежкия сегмент над 16 тона, гамата IVECO Way с IVECO за движение по пътищата S-Way, офроуд IVECO T-Way и IVECO X-Way за леки офроуд мисии.

В IVECO работят близо 21 000 служители по целия свят. Той управлява производствени обекти в 7 страни в ЕвропаАзияАфрика, Океания и Латинска Америка, където произвежда превозни средства, включващи най-новите напреднали технологии. 4200 търговски и сервизни обекта в над 160 страни гарантират техническа поддръжка навсякъде, където работи автомобил IVECO.